מסלול פריים ריבית הפריים מהווה למעשה את הבסיס לקביעת שיעורי הריבית בכל הנוגע למוצריהם של הבנקים המסחריים, דוגמת פיקדונות או הלוואות. מדובר בריבית שאינה צמודה לאף מדד (מדד המחירים לצרכן, מדד תשומות הבניה וכו’). ריבית פריים עולה או יורדת רק לפי שיקול בנק ישראל ובהתאם למצב הנוכחי במשק, והיא מתפרסמת ביום ה-15 לחודש על ידי נגיד בנק ישראל.
מסלול קל”צ מסלול בריבית קבועה ולא צמודה לאורך תקופת המשכנתא ומתאים ללווים ש”חושבים על העתיד”. מדובר על מסלול ובטוח מבחינת הריביות, מה שנותן ללקוח שקט נפשי לאורך כל תקופת החזר המשכנתא. במסלול זה יש לקחת בחשבון שמשכנתא זו היא יקרה יותר מהמשתנה מאחר ועלות הגיוס של הגורם המלווה נקבעת לפי אורך תקופת ההלוואה (ככל שהתקופה ארוכה יותר, כך המסלול יקר יותר).
מסלול ק”צ מסלול משכנתא בריבית קבועה צמודה מציע את יתרון היציבות והוודאות שמעניקה ריבית קבועה, בדרך כלל בריבית נמוכה יותר ביחס לריבית קל”צ. החיסרון הוא עליה של מדד המחירים לצרכן במהלך חיי המשכנתא תגדיל את ההחזר החודשי עבור המשכנתא.
מסלול מ”צ מסלול ריבית משתנה וצמודה למדד. הריבית משתנה אחת לתקופה, בדרך כלל כל שנה 5/7/10 שנים. עם הגיע נקודת שינוי – הריבית תעלה או תרד, לפי הגובה שלה בתאריך השינוי, ואיתה ישתנה החזר המשכנתא. גם כאן, הקרן צמודה למדד המחירים לצרכן ומשתנה אתו.
מסלול מל”צ מסלול זה משלב את יתרון הגמישות שמאפשרים מסלולי ריבית משתנה במועדי עדכון הריבית, עם הביטחון שמעניקה חשיפה לשינויים בתדירות נמוכה. בנוסף, הקרן בו לא צמודה למדד ולכן הוא נחשב לסולידי ביחס למסלולים הצמודים. ריבית זו כן כפופה לשינויים במשק ובשוק הנדל”ן הישראלי והבינ”ל, ומכאן שסכום התשלום צפוי להשתנות מעת לעת.